9 Mart 2012 Cuma

Work and Travel Alaska 2012

Work and Travel Alaska 2012 işleri için bu yıl ciddi bir belirsizlik yaşanıyor ve henüz Work and Travel Alaska işlerinin ne oalcağı net değil. 

Buna rağmen bugün bir grup öğrenci Alaska job offer belgeleri ile vize görüşmesine girdi ve vizelerini alacaklarını umuyor. Önümüzdeki günlerde Alaska ile ilgili açıklama beklenirken İstanbul Başkonsosluğu Alaska iş sözleşmeleri ile Work and Travel vizesine başvuru yapan adaylara Alaska ile ilgili bir sorun çıkarmadı ve görüşmeye giren öğrenciler birkaç gün içinde vizelerini alacağını umuyor.
Bu öğrenciler vize aldıktan sonra Department of State Alaska işlerini yasaklar mı bilinmiyor. Yasaklarsa daha önceden vize almış öğrenciler bundan etkilenir mi yoksa vize aldıkları için onlar bir değişiklik yapmadan Alaska'ya gidebilir mi belli değil. Work and Travel Alaska duyurusu hala bekleniyor.
Department of State ve Konsolosluk tarafından daha önce pedicab işlerinin ve fabrika işlerinin yasaklandığı duyurulmuştu ama Alaska işleri ile ilgili net bir açıklama yapılmamıştı. Son senelerde 6500-11500 arasında öğrenci Türkiye'den Work and Travel programına katılıyor ve bunların bir kısımı da Alaska'yı tercih ediyor.

Work and Travel Katılım Sayıları

 2008200920102011
Türkiye11.6887.7306.6856.508

Work and Travel ALASKA

Work and Travel Alaska tercihi yapanların sayısı tam olarak verilmese de gözlemlerimize son 4 yılda yaklaşık olarak 300-700 öğrencinin Alaska'ya gittiğini düşünüyoruz. Work and Travel 2012 ve Work and Travel 2013 için Alaska'ya gitmek isteyenleri yakından ilgilendiren gelişmeleri takip ediyoruz ve sizlerle paylaşıyoruz.

Sitemizdeki yazarlar içinde de Work and Travel ile Alaska'ya 4 kez giden yazarlarımız var. Daha önce defalarca Alaska'ya gitmiş WAT yazarlarımızın ortak düşüncesi Alaska'nın program kapsamından çıkarılmaması gerektiği, gitmek isteyen adayların gitmesinin engellenmemesi gerektiği fakat kontrollerin biraz daha sıkı olması gerektiği yönünde.

Hem web sitemizden hem de Facebook Work and Travel sayfamızdan gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
  • Work and Travel