2 Mart 2012 Cuma

Work and Travel Şartları Değişiyor

Work and Travel şartları ve programın sınırları değişiyor. Her yıl Türkiye'den 5 binden fazla üniversite öğrencisinin katıldığı Work and Travel, öğrencilere Amerika'da çalışma fırsatı sağlıyor fakat WAT programında yaşanan sorunlar ve ekonomik krizin de etkisiyle programın kapsamı değişmeye devam ediyor.
Özellikle geçen seneki Work and Travel haberleri ve Hershey fabrikasındaki protostoların en önemli etken olduğu düşünülüyor. 
Department of State tarafından alınan bazı önlemlere ek olarak ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da WAT programının tamamının gözden geçirilmesi ve büyük bir değişikliğe gidilmesi için çalışma başlattı. Work and Travel Alaska programına katılacak öğrencilerin de bu gelişmeleri takip ettiğini ve Alaska balık fabrikası işlerinde çalışmak isteyen öğrencilerin Alaska konusunda bir değişiklik yapılmamasını umduğunu biliyoruz. Pedicab WAT kapsamından çıkarıldı ve yasaklandı. 
Work and Travel 2012 ve Work and Travel 2013 katılımcıları için olayları yakından takip ediyoruz ve bütün gelişmeleri gerek web sitemizde gerekse Facebook Work and Travel sayfamızda yayınlamaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
  • Work and Travel